Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Despre Quality Property INDEX

Ce este Quality Property INDEX

Quality Property INDEX e un sistem de evaluare a calității și de clasificare a proprietăților imobiliare cu un set complex de criterii și formule de calcul, distincte pentru fiecare tip de proprietate: Clădiri de birouri, Clădiri rezidențiale, Apartamente în clădiri de tip rezidențial, Unități individuale (case, vile).

Ce aduce nou acest site

Am construit acest site pentru a umple un gol pe piață cu informații solicitate de către toți actorii scenei imobiliare din România, fie ei mari sau mici. Astfel, site-ul Quality Property INDEX:

 • Este primul site în care proprietățile imobiliare premium sunt listate și ierarhizate după un sistem de evaluare 360 clar și transparent, pe de o parte, și complex pe de altă parte.
 • Este primul site în care descrierile proprietăților sunt făcute obiectiv de către evaluatori independenți, din observații proprii, și care nu publică doar textele venite de la proprietari sau seller’ agents, după șabloanele arhicunoscute consumatorilor și observatorilor acestei piețe de real estate.
 • Este primul site care listează și ierarhizează cele mai importante clădiri din oraș fără legătură cu vânzarea proprietăților asociate acestora, clădirile și ansamblurile rămânând astfel în topul QP INDEX pe toată durata lor de viață, majoritatea cu mult peste cea a cititorilor acestui site…

Când e cel mai util să consultați site-ul Property INDEX

 • Când cumpărați o proprietate, ca să înțelegeți piața imobiliară în profunzime
 • Când vindeți o proprietate, mai ales dacă este listată la noi și e un avantaj să publicați INDEX-ul în anunțurile de vânzare
 • Dacă sunteți un agent imobiliar riguros
 • Dacă sunteți dezvoltator imobiliar și proiectați o nouă investiție, sau dacă sunteți în fazele incipiente ale uneia deja demarate
 • Dacă sunteți furnizor de produse și servicii B2B în domeniile vizate direct, sau B2C cu produse și servicii Home & Living
 • Dacă sunteți politician bine intenționat și vreți să știți cum ați putea servi mai bine interesele comunității
 • Dacă vă gândiți să începeți o carieră în domeniul real estate
 • Când vă gândiți să vă căsătoriți și să faceți copii, când vă faceți o planificare familială pe termen lung
 • Când vreți să vă stabiliți noi obiective în viața personală și cea profesională

Cine l-a lansat în România

George Butunoiu Real Estate

Quality Property INDEX a fost inspirat din sistemele internaționale similare și adaptat și ajustat de către George Butunoiu (www.gbre.ro), specialist în lux rezidențial, împreună cu un grup de arhitecți și specialiști comerciali și tehnici din marile companii de real estate și dezvoltatori imobiliari. Quality Property INDEX este proprietatea firmei B&B Property INDEX SRL. Proiectul este finanțat de către un grup de investitori și dezvoltatori în domeniul imobiliar. Proiectul Quality Property INDEX a fost lansat public în România în luna martie 2022 prin publicarea prezentului site.

Produsele Quality Property INDEX

Evaluăm toate tipurile de proprietăți cu acest Sistem, rezultatele materializându-se în următoarele produse QP INDEX:

 • Topurile Quality Property INDEX ale clădirilor rezidențiale și de birouri din fiecare oraș, publicate pe acest site sau pe cele ale partenerilor
 • Rapoarte publice, sinteze, studii, sondaje, documentări etc., publicate pe acest site și în diverse alte locuri
 • Rapoarte de evaluare pe unități individuale, la cererea clienților (nepublicate)

Topurile QP INDEX Residential și QP INDEX Office – principalele produse publice ale Quality Property INDEX – listează principalele proprietăți (clădiri individuale și ansambluri) de pe piața imobiliară premium din orașele respective și suburbii, însă includ și câteva proprietăți care nu pot fi considerate premium pe ansamblu, servind mai mult ca termen de comparație și de calibrare. De pildă, clădiri cu standarde arhitectonice și funcționale modeste dar situate în zonele rezidențiale cele mai selecte și mai scumpe, sau invers, clădiri foarte elegante, de top din punct de vedere al calității, dar în zone cu valoare redusă pe piața imobiliară a momentului sunt listate pentru a oferi cititorului reperele și termenii de comparație necesari pentru o înțelegere cât mai exactă a contextului și a ansamblului. De asemenea, aceste „repere” îl ajută să înțeleagă mai bine conceptul Quality Property INDEX, modul de evaluare și de clasificare.

Evaluările sunt făcute de către evaluatori independenți, textele sunt originale (proprii), fotografiile sunt reale, neretușate, și au scop pur informativ, pentru o edificare obiectivă a cititorului, fără descrieri părtinitoare din partea proprietarilor sau a agențiilor imobiliare interesate direct să vândă spații din proprietățile respective.

Serviciile B&B Quality Property INDEX

B&B Quality Property INDEX prestează următoarele servicii, prin specialiștii proprii și pin parteneri următoarele servicii:

 • Evaluări calitative și cantitative specifice ale unei proprietăți imobiliare (apartament, vilă, clădire, ansamblu, proiect) pe baza sistemului propriu de evaluare Quality Property INDEX, eventual suplimentat cu alte sisteme și criterii de evaluare adiacente, complementare, publice sau ale partenerilor – inclusiv cu componente de expertiză tehnică, juridică, patrimonială și comercială etc.
 • Analize de piață, sinteze și rapoarte, documentări, studii și sondaje pentru folosință proprie sau pentru publicare.
 • Consultanță în domeniul real estate (cumpărări, vânzări, proiectare etc.), în special pentru dezvoltatori în faza incipientă de concept și proiectare.

Cei mai importanți beneficiari ai serviciilor B&B Quality Property INDEX sunt principalii actori ai pieței imobiliare (proprietarii și dezvoltatorii, cumpărătorii, agențiile, specialiștii și prestatorii de servicii din domeniul real estate), dar și orice altă entitate care dorește să utilizeze (privat sau public) evaluările noastre, rapoartele, studiile, sondajele etc.

Contribuția noastră socială

Prin acest site, dar și prin articolele, studiile, sondajele și alte materiale documentare publicate în mass media, Quality Property INDEX își propune să contribuie la introducerea de sisteme, de bune practici pe piața imobiliară din România prin:

 • Introducerea de standarde / evaluare standardizata, cu criterii cuantificabile
 • Informare obiectivă, imparțială, prin observatori și terțe părți independente

Ce urmează? Evoluția proiectului Quality Property INDEX în primul an

Proiectul Quality Property INDEX a fost lansat public în România în luna martie 2022 prin publicarea prezentului site.

 • Primul produs lansat public, în martie 2022, a fost Quality Property INDEX Residential București, care listează peste 100 de proprietăți rezidențiale (clădiri individuale și ansambluri) din Capitală, începând cu cele mai cunoscute de pe piața premium. Totuși, topul include și câteva proprietăți care nu pot fi considerate premium, pentru s servi mai mult ca termen de comparație și de calibrare.
 • Până la sfârșitul anului 2022, Topul QP INDEX Residential are ca obiectiv să evalueze și să listeze peste 1,000 de proprietăți rezidențiale (clădiri individuale și ansambluri), cu un grad de acoperire a pieței imobiliare rezidențiale premium (conceptul „piață imobiliară premium” va fi definit și detaliat în secțiunea Articole) de peste 90% în București.
 • În mai 2022 vom lansa public topul Quality Property INDEX Office București
 • În august 2022 vom lansa public topul Quality Property INDEX Residential Projects București, care va include o ierarhizare informală a calității proiectelor rezidențiale în fază de proiect sau de execuție intermediară, cu evaluările făcute exclusiv pe baza documentației puse la dispoziție de către proprietari/ dezvoltatori.
 • În septembrie 2022 vom lansa public topul Quality Property INDEX Single Unit București, care va lista unități individuale reprezentative (separat median și top) din clădiri și ansambluri rezidențiale listate în topul Quality Property INDEX Residential București, pe baza evaluărilor noastre proprii + a documentației puse la dispoziție de către proprietari.
 • În decembrie 2022 vom lansa topul Quality Property INDEX Residential On Sale București care evaluează și listează proprietățile individuale (single unit) super-premium, apartamente sau vile (listate separat), cu valori de minimum 1 Mil.€.
 • Începând cu 2023 vom extinde Quality Property INDEX și în alte orașe din România în sistem de franciză.