Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Revista presei

One United Properties obține un rating ESG de 18,4 de la Morningstar Sustainalytics 
Furnizorul global de analize și ratinguri ESG Morningstar Sustainalytics a acordat dezvoltatorului imobiliar local One United Properties o evaluare a riscului ESG (aspecte legate de mediu, sociale și de guvernanță) de 18,4. Scorul arată că, din perspectivă ESG, o investiție în One United Properties prezintă un risc scăzut. În procesul de evaluare, Sustainalytics a identificat următoarele aspecte drept relevante pentru One United Properties: guvernanța corporativă, integrarea ESG în raportarea financiară, guvernanța produselor, capitalul uman, sănătatea și siguranța la locul de muncă, corupție și mită, emisii, deversări și gestionarea deșeurilor, precum și relațiile cu comunitatea.

 

Se mai poate transforma Bucureștiul?
Specialistă în arhitectură urbană: „Se extinde fără o planificare inteligentă, avem doar orașe de dormit” Poluat, betonat, fără spații verzi și cu aproape câte o mașină la fiecare locuitor, Bucureștiul are un viitor sumbru, dacă administrația și oamenii nu gândesc o soluție pentru mai mult verde. Explică, într-un interviu pentru Libertatea, de la Summitul Climate Change din Capitală, Stefanie Weavers, specialistă în arhitectura urbană din Germania.

Istoria fațadelor ventilate
Deși înconjurarea unei clădiri cu un „zid” suplimentar pare o soluție modernă, nu este deloc așa. Structurile de fațadă ventilată sunt folosite de secole. Acesta a fost rezultatul observării fenomenelor naturale care au loc în clădirile cu fațade din lemn. Constructorii norvegieni au observat comportamentul unui material de construcție obișnuit, lemnul, în fața unor fenomene atmosferice precum ploaia sau zăpada. Umiditatea care nu are cum să se evapore provoacă coroziunea biologică a lemnului – putrezire, descompunere – și, de asemenea, facilitează atacul dăunătorilor. Acest lucru era deosebit de dăunător în cazul…

Două blocuri cu 200 de apartamente prezintă „pericol public” și „pericol iminent de colaps”.
Două blocuri cu 200 de apartamente, aflate în spatele Bd. Bălcescu din centrul Bucureștiului, prezintă „pericol public” și „pericol iminent de colaps”. Descoperirea îi aparține unui electrician care a transmis că îi este teamă să intervină la postul de transformare din subsol. Inspectoratul în Construcții al Municipiului București (ICMB) cere „autorizație de contruire în regim de urgență pentru punerea în siguranță” a cunoscutului imobil cu scări ce se află în spatele Bulevardului Nicolae Bălcescu din București, la adresele str. Vasile Conta 3-5 și 7-9, construcție formată din două blocuri construite în anii 1940-1941, cu aproape 200 de apartamente. Inspectorii ICMB au verificat subsolul clădirii și au constatat „o stare avansată de degradare a elementelor de construcție”, respectiv a stâlpilor de susținere

Arhitectura modernist-socialistă în Europa de Est
Modernismul socialist este o abordare a arhitecturii specifică țărilor din fostul bloc socialist, în perioada 1955-1991. Este o perioadă insuficient tratată în lucrările de istoria arhitecturii. Orientările moderniste din perioada 1955-1991 se caracterizează prin accente de volum, utilizarea materialelor industriale ușoare, produse în masă, lipsa ornamentelor și a detaliilor, formele modulare repetitive și utilizarea suprafețelor plate, alternate de obicei cu zone de sticlă.

Apartamentele din țara noastră, printre cele mai accesibile din Europa
Un român are nevoie 6,3 salarii anuale medii brute pentru a cumpăra o locuință standard de 70 mp. România se află pe locul al treilea în topul țărilor europene cu cele mai ieftine locuințe, după Bosnia și Herțegovina și Grecia, cu un preț mediu de 1.417 EUR/mp pentru o locuință nouă, în creștere de la 1.266 EUR/mp în 2021, conform studiului Deloitte Property Index 2023, realizat pe baza datelor din principalele orașe din 27 de țări.

Creșteri abrupte ale prețurilor pentru imobiliare în întreaga lume
Experții economici se așteaptă ca prețurile proprietăților imobiliare, la nivel mondial, să crească abrupt în anii următori, potrivit celui mai recent Studiu al experților economici (EES), realizat de Institutul ifo și Institutul de Politică Economică Elvețiană. Potrivit sondajului, prețurile imobiliarelor vor crește în medie cu 9% pe an, în următorii zece ani.

Price explosions for newly built apartments will follow
The local construction market is facing many challenges, with the biggest being the difficulty of obtaining building permits, followed by rising costs. While in the case of 20–30-year mortgages, the impact of rising interest rates is temporary as these interest increases may only affect 2-3 years of the contract term, in the case of the developer, as the financing of development is only for 2-3 years, interest alone may impact the final cost of construction in this case by around 10-15%.

Șuruburi autofiletante: Cum funcționează și unde să le utilizezi
Șuruburile autofiletante sunt ușor de recunoscut după vârful asemănător unui creion și crestăturile spiralate de-a lungul tijei. Aceste caracteristici le permit să-și creeze propriul filet în timpul înșurubării. Detaliem în rândurile următoare modul de funcționare, tipurile de șuruburi autofiletante și aplicațiile unde sunt recomandate.

SVN Residentialist atrage în parteneriat două foste birouri RE/MAX
Fostele birouri RE/MAX au funcţionat până la începutul lui 2023 sub numele de Magnum, pe bulevardul Decebal din Bucureşti şi în Constanţa, fiind administrate ulterior independent. Acestea s-au alăturat SVN Residentialist printr-un sistem de parteneriat, fiind coordonate de Cristian Vintilă din poziţia de managing partner al biroului din Decebal şi de Costin Rusu din poziţia de managing partner al biroului din Constanţa. Concomitent, SVN Residentialist a inaugurat alte două noi birouri, amplasate în zona Floreasca, al cărui managing partner va fi Raluca Dobrişan, şi în localitatea Corbeanca din nordul Capitalei.