Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Ce este Quality Property INDEX

Ce este Quality Property INDEX

Quality Property INDEX e un sistem de evaluare și de clasificare a calității proprietăților imobiliare cu un set complex de criterii și formule de calcul, distincte pentru fiecare tip de proprietate: Clădiri de birouri, Clădiri rezidențiale, Apartamente în clădiri de tip rezidențial, Unități individuale (case, vile).

Produsele

Evaluăm toate tipurile de proprietăți cu acest Sistem, rezultatele materializându-se în următoarele produse QP INDEX:

 • Topurile Quality Property INDEX ale clădirilor rezidențiale și de birouri din fiecare oraș, publicate pe acest site sau pe cele ale partenerilor
 • Rapoarte publice, sinteze, studii, sondaje, documentări etc., publicate pe acest site și în diverse alte locuri
 • Rapoarte de evaluare pe unități individuale, la cererea clienților (nepublicate)

Topurile QP INDEX Residential și QP INDEX Office – principalele produse publice ale Quality Property INDEX – listează principalele proprietăți (clădiri individuale și ansambluri) de pe piața imobiliară premium din orașele respective și suburbii, însă includ și câteva proprietăți care nu pot fi considerate premium, servind mai mult ca termen de comparație și de calibrare.

Evaluările sunt făcute de către evaluatori independenți, textele sunt originale (proprii), fotografiile sunt reale, neretușate, și au scop pur informativ, pentru o edificare obiectivă a cititorului, fără descrieri părtinitoare din partea proprietarilor sau a agențiilor imobiliare interesate direct să vândă spații din proprietățile respective.

Serviciile

B&B Quality Property INDEX prestează următoarele servicii, prin specialiștii proprii și pin parteneri următoarele servicii:

 • Evaluări calitative și cantitative specifice ale unei proprietăți imobiliare (apartament, vilă, clădire, ansamblu, proiect) pe baza sistemului propriu de evaluare Quality Property INDEX, eventual suplimentat cu alte sisteme și criterii de evaluare adiacente, complementare, publice sau ale partenerilor – inclusiv cu componente de expertiză tehnică, juridică, patrimonială și comercială etc.
 • Analize de piață, sinteze și rapoarte, documentări, studii și sondaje pentru folosință proprie sau pentru publicare
 • Consultanță în domeniul real estate (cumpărări, vânzări, proiectare etc.), în special pentru dezvoltatori în faza incipientă de concept și proiectare.

Principalii beneficiari ai serviciilor B&B Quality Property INDEX sunt principalii actori ai pieței imobiliare (proprietarii și dezvoltatorii, cumpărătorii, agențiile, specialiștii și prestatorii de servicii din domeniul real estate), dar și orice altă entitate care dorește să utilizeze (privat sau public) evaluările noastre, rapoartele, studiile, sondajele etc.

Cine l-a lansat în România

Quality Property INDEX a fost inspirat din sistemele internaționale similare și adaptat și ajustat de către George Butunoiu (www.gbre.ro), specialist în lux rezidențial, împreună cu un grup de arhitecți și specialiști comerciali și tehnici din marile companii de real estate și dezvoltatori imobiliari. Proiectul este susținut de către un grup de investitori și dezvoltatori în domeniul imobiliar.

Proiectul Quality Property INDEX a fost lansat public în România în luna martie 2022 prin publicarea prezentului site.

Contribuția socială

Prin acest site, dar și prin articolele, studiile, sondajele și alte materiale documentare publicate în mass media, Quality Property INDEX își propune să contribuie la introducerea de sisteme, de bune practici pe piața imobiliară din România prin:

 • Introducerea de standarde / evaluare standardizata, cu criterii cuantificabile
 • Informare obiectivă, imparțială, prin observatori și terțe părți independente

Ce urmează? Evoluția proiectului Quality Property INDEX în primul an de activitate:

 • Primul produs lansat public, în martie 2022, a fost Quality Property INDEX Residential București, care listează peste 100 de proprietăți rezidențiale (clădiri individuale și ansambluri) din Capitală, începând cu cele mai cunoscute de pe piața premium. Totuși, topul include și câteva proprietăți care nu pot fi considerate premium, pentru s servi mai mult ca termen de comparație și de calibrare.
 • Până la sfârșitul anului 2022, Topul QP INDEX Residential are ca obiectiv să evalueze și să listeze peste 1,000 de proprietăți rezidențiale (clădiri individuale și ansambluri), cu un grad de acoperire a pieței imobiliare rezidențiale premium (conceptul „piață imobiliară premium” va fi definit și detaliat în secțiunea Articole) de peste 90% în București.
 • În mai 2022 vom lansa public topul Quality Property INDEX Office București
 • În august 2022 vom lansa public topul Quality Property INDEX Residential Projects București, care va include o ierarhizare informală a calității proiectelor rezidențiale în fază de proiect sau de execuție intermediară, cu evaluările făcute exclusiv pe baza documentației puse la dispoziție de către proprietari/ dezvoltatori.
 • În septembrie 2022 vom lansa public topul Quality Property INDEX Single Unit București, care va lista unități individuale reprezentative (separat median și top) din clădiri și ansambluri rezidențiale listate în topul Quality Property INDEX Residential București, pe baza evaluărilor noastre proprii + a documentației puse la dispoziție de către proprietari.
 • În decembrie 2022 vom lansa topul Quality Property INDEX Residential On Sale București care evaluează și listează proprietățile individuale (single unit) super-premium, apartamente sau vile (listate separat), cu valori de minimum 1 Mil.€.
 • Începând cu 2023 vom extinde Quality Property INDEX și în alte orașe din România în sistem de franciză.