
Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - Property Index (rezidențial)
Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - Property Index (rezidențial)
Boulevard 73 – un nou intrat direct în lupta pentru cel mai bun restaurant al Bucureștiului! Numele vine de la anul deschiderii, 1873 (adică acum 150 de ani!), și de la Grand Hotel du Boulevard, acum Corinthia Hotel, redeschis recent după o lungă și foarte scumpă restaurare. Proiectat de marele arhitect Alexandru Orăscu în 1867 pentru Jacques Herdan, pe vremea în care nu exista Bulevardul Elisabeta de acum, era doar Drumul Cotroceniului, pentru că ducea într-acolo. Dar când s-a tăiat marele bulevard și au început să se construiască toate acele clădiri minunate pe care le vedem și astăzi, Jacques a schimbat numele și i-a spus Grand Hotel du Boulevard. Pe bună dreptate, pentru că era cel mai frumos și mai luxos hotel din Parisul Mic.
Restaurantul s-a deschis puțin mai târziu, în 1889, și a lucrat la el alt mare, mare arhitect, Albert Galeron, în timp ce construia și Atheneul Român. I-au spus Marele Salon de Recepții. Acum îi spun Restaurantul Boulevard 73, și e unul (și cel mai mare) dintre cele trei localuri ale mândrului Corinthia Botel, alături de Sass Restaurant & lounge, deschis doar seara, și Heritage Bar. Linkul din primul comentariu vă duce într-un loc cu multe informații și fotografii despre toate acestea și despre poveștile lor.
L-au dat pe mâna unui mare chef, Pedro Mendes, venit tocmai din țara portului Cale, numită atunci Portus Cale, iar mai târziu Republica Portuguesa, sau Portugal, mai pe scurt. Legătura ei cu portocalii fiind doar dacă vrem noi să o facem. Iar patiser șef l-au uns pe foarte tânărul și talentatul Cristian Vasilescu, ademenit și mutat cu o sută de metri mai spre centru, de la Marmorosch.
Ce vedeți în poze e un meniu rar în București:
Toate au fost foarte excelente – chiar și (sau mai ales, aș putea spune) cele cu combinațiile mai surprinzătoare, cum ar fi antreul cu cireșe, roșii și chefir, stridiile cu praz sau creveții cu mămăligă. Până și cafeaua a fost foarte bună.
Câți bani să puneți pe card când vă duceți acolo? Nu puțini, după cum ați intuit deja…
Bucătăria lui Pedro Mendes și a lui Cristian Vasilescu:
Comentarii