Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Funcționalitate

Puteți băga un pian în apartamentul de lux pe care tocmai vi l-ați cumpărat?

Property INDEX (martie 2022)

Atenție atunci când vă cumpărați un apartament scump! În multe dintre blocurile noi cu locuințe din București nu poți să-ți pui ce mobilă ai dori, din simplul motiv că nu ai cum și pe unde să le introduci în apartament.

Apartamente de milioane de Euro în blocuri fără vreun sistem de ridicat, așa cum se făceau toate blocurile înainte. Până pe la etajul 4 poți să ridici cu o nacelă, să zicem, dar am văzut clădiri la care pur și simplu nu au unde să pună mașinile cu nacelă în jurul lor. Și dacă ești la etajul 7, la 10 sau la marele penthouse de la etajele 15, 16 și 17, ce faci?

Ați văzut vreun astfel de bloc cu scripete propriu la ultimul etaj? Sau măcar cu un loc în care să se poată monta unul extern, la nevoie? Nu prea, fiindcă acoperișurile sunt întotdeauna vândute ca terase pentru penthouse-urile cele mai scumpe, și nu te poți duce să-i ceri bogatului locatar să te lase să montezi așa ceva pe terasa lui, să-ți faci treaba și apoi să-l demontezi și să pleci, cerându-ți scuze pentru deranj.

Apoi, clădiri de locuit cu pereți de sticlă, doar cu niște ferestre minuscule care se deschid, mai mult pentru aerisire, dar pe care nu poți introduce nici măcar un aragaz, darămite vreo canapea sau o bibliotecă. De un pian nici nu mai poate fi vorba. Unele scări interioare sunt proiectate, de fapt, doar ca ieșiri de urgență, înguste că nu poți urca lucruri voluminoase pe ele.

După ce bagi adânc mâna în buzunar și găsești câteva milioane bune de Euro ca să-ți iei un astfel de apartament, ești obligat, pur și simplu, să ți-l mobilezi doar cu lucruri care se pot demonta mărunt și apoi asambla la loc în apartament. Bucuria lui Ikea… Cât despre piane, de pildă, doar unul electric, de jucărie. Ce credeți că o fi fost în mintea arhitectului care a proiectat o astfel de închisoare aurită??? Vă vine să credeți că există apartamente de bloc de 600mp cu o singură ușă, și aceea cu mărimea uneia de garsonieră???

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Comentarii