Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Aveți mare grijă ce vă cumpărați acum, ca să nu ajungeți în situația descrisă mai jos! Multe dintre clădirile rezidențiale (dar nu doar cele de locuit) construite în București imediat după revoluție, prin 90-2000, în special, și vândute cu sume din ce în ce mai mari până în 2009, au devenit acum o povară pentru proprietari. Acestea sunt printre puținele proprietăți din zonele premium ale orașului, din Primăverii și nord, cărora le-a scăzut valoarea, și acum unii pot ajunge să piardă chiar 30-40% din cât au plătit în 2008 – anul prețurilor maxime.

Diferențele de concept arhitectural, de calitate, în general, sunt enorme față de construcțiile recente, mai ales cele din ultimii 5 ani. Stai și te întrebi cum a fost posibil ca niște arhitecți să fi proiectat atunci ceva atât de primitiv, de urât ochiului, de nepotrivit în peisaj, de ilogic funcțional, și nu poți găsi un răspuns rezonabil.

Nu știu dacă există deja exemple cu clădiri construite după 89 în zone hiperscumpe care să fi fost demolate pentru a face acum altele în locul lor, la standardele zilei, dar vor apărea în curând, sunt convins. Faceți niște calcule simple și veți vedea că va fi pur și simplu mai rentabilă această soluție radicală.

Și da, la cât de departe suntem încă de standardele arhitecturale din marile țări, sunt sigur că peste 10, 15 ani vom scrie exact la fel despre clădirile construite astăzi și despre banii cumpărătorilor…

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Comentarii