Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Funcționalitate

Unde ați prefera să fie camerele pentru servitorii interni?

Property INDEX (iulie 2022)

În București foarte rar am văzut blocuri construite pentru oameni bogați, care să aibă camere separate pentru servitorii interni, proiectate în mod special pentru asta. Încă și mai puține care să aibă „camerele de serviciu” grupate la subsolul sau la mansarda blocului, așa cum se făceau aproape toate blocurile pe vremuri.

În străinătate aproape orice bloc de la un anumit standard în sus are prevăzute aceste camere pentru servitori grupate la subsol. Unele minuscule garsoniere, cu baie și cu chicinetă proprii, altele cu băi și bucătării comune. Nu prea se mai fac acum la ultimul nivel, fiindcă acestea sunt rezervate marilor terase și acolo ajung acum să fie și cele mai scumpe apartamente.

O soluție mai rară este ca acestea să fie puse la un etaj oarecare (mai joase, unu sau doi, fiindcă nivelurile mai înalte sunt mai scumpe), și acolo pe tot etajul sunt doar astfel de camere microscopice pentru servitori, fiecare mare apartament fiind vândut și cu o astfel de „cameră de serviciu”, la pachet.

Întrebare, așadar: unde ați prefera să fie camerele pentru servitorii interni? În același apartament în care locuiți, cu o intrare separată, la un nivel al blocului destinat special acestora, sau ați prefera să stea într-o altă clădire, dar apropiată?

Sondajele Property Index GB Real Estate

Camerele pentru servitorii interni

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Comentarii