Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)
Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)
Știam că aceste contraste arhitecturale extreme între nou și vechi sunt contestate adesea, însă nu mă așteptam să fie atât de mulți – peste 75%, la un mic sondaj ad-hoc pe care l-am făcut pe această temă.
O întrebare directă pentru acești contestatari (dintre care unii s-au arătat chiar scârbiți de-a binelea): în cazurile concrete cum sunt cele din poze (Sedioul OAR în Casa Paucescu, Parisian Views în Casa Ion Heliade Rădulescu, La Maison Residence), cum altfel ați construi un bloc nou peste ele, știind că sunteți obligat să păstrați ce se mai poate (parțial sau măcar fațadele) din fostele clădiri considerate de patrimoniu? Ce altă soluție arhitecturală ați putea alege? Puteți să o descrieți în câteva cuvinte?
PS: „soluția” cu reconstruirea clădirii exact așa cum a fost construită inițial iese din orice calcul economic, nu despre asta vorbim acum, ci despre un proiect imobiliar viabil…
1 comentariu la “Cum ați construi un bloc nou peste o casă veche, dacă nu în acest fel?”
DeniCris
Buna ziua. pentru constructori si arhitecti verificati si profesionisti recomand sa va adresati siteului https://www.daibau.ro/nomenclator/constructie_cladiri am vazut ca lucreaza cu multe firme de arhitectura si constructii