Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Arhitectură

Parcările din clădirile rezidențiale

Property INDEX (martie 2022)

Care sunt cele mai avansate funcționalități pe care le-ați văzut pentru parcările din blocurile rezidențiale, cele pentru locatari? Ce știu eu de la un bloc din Marbella funcționează cam așa:

  • Paznicul are pe monitor o diagrama cu toate locurile din parcare, marcate pe culori care sunt ocupate de către locatari, de către vizitatori sau sunt libere.
  • Locatarii pot să-și înregistreze în sistem unul sau mai multe numere de înmatriculare (nu știu dacă există o limită, dar cred că da, trei cel mult) si o cameră recunoaște numărul la intrarea în parking și nu te lasă să intri dacă ai deja o mașină parcată.
  • Locatarii au o aplicație pe mobil în care spun la ce oră se întorc, ceea ce înseamnă că locul rămâne liber pentru vizitatori.
  • Cei care vin în vizită la un locatar primesc de la acesta un cod (sau QR code, cred) pe care-l arată pe cameră la intrare, portarul îl întreabă cât stă și îl îndrumă către locul liber, putând să-l urmărească pe cameră dacă s-a dus unde trebuie, sau avertizându-l prin difuzor dacă e cazul.
  • Sistemul știe la care locatar a venit vizitatorul și cât a spus că stă, și îi trimite automat un mesaj locatarului dacă vizitatorul a depășit ora stabilită.
  • Dacă un locatar are mulți vizitatori și care stau mult timp, plătește o taxă dacă depășește o anumită limită. De fapt, e un sistem prin care unii locatari își pot vinde spațiile de parcare pe timpul zilei, și o parte din sumă reîntorcându-se către ceilalți locatari.

Există astfel de sisteme de intelligent parking management la clădirile rezidențiale din București? Care e cel mai avansat sistem pe care l-ați văzut la o astfel de clădire aici?

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Comentarii