Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Piașa muncii

Skanska sărbătorește incluziunea și diversitatea la locul de muncă

Skanska (iunie 2022)

Divizia de dezvoltare comercială Skanska din Europa Centrală și de Est se mândrește cu o îndelungată experiență în crearea unor locuri de muncă incluzive în ceea ce privește genul și diferitele niveluri de abilități. Un sondaj intern anual arată că 84% dintre angajații Skanska din regiunea CEE își consideră compania ca fiind un loc de muncă incluziv, cu lideri care promovează o cultură incluzivă. Cu toate acestea, Skanska își continuă demersurile în acest domeniu, acordând o mai mare atenție angajaților cu diferite orientări sexuale, expresii de gen, precum și dizabilități vizibile și invizibile, asigurându-se că aceștia sunt mândri de ceea ce sunt, cu atât mai mult cu ocazia Pride Month.

Skanska Diversity & InclusionCriteriile ESG, legate de aspecte ce țin de mediu, sociale și de guvernanță în desfășurarea activităților de business nu au fost niciodată mai importante. Ultimii doi ani au fost caracterizați de un interes crescut în ceea ce privește inițiativele care vizează adresarea provocărilor sociale. Acest lucru este și una dintre urmările pandemiei, care a accentuat apariția diferitelor tipuri de inegalități noi sau preexistente, precum și a unor probleme legate de discriminare, extinse și perpetuate la nivel de  societate. Potrivit unui studiu realizat de McKinsey, femeile, angajații LGBTQ+ și persoanele de culoare au raportat mai des, în timpul pandemiei, dificultăți legate de sănătatea mintală, activitățile și responsabilitățile casnice, sentimentul de apartenență și oportunitățile de progres și dezvoltare. Astfel, ultimii doi ani au subliniat tot mai mult nevoia unor inițiative care să ajute persoanele să se simtă incluse, respectate și tratate în mod egal, indiferent de sex, origine sau orientare sexuală, de vârstă, abilități mentale sau fizice, nivel de educație, istoric sau proveniență.

Pentru a promova o cultură bazată pe deschidere și incluziune, dar și pentru a continua să ofere și să asigure angajaților săi un mediu de lucru sigur din punct de vedere emoțional și psihologic, divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE a decis să se concentreze și mai mult asupra aspectului strategic al Diversității și Incluziunii.

Astfel, în 2021, compania a desfășurat un training dedicat tuturor angajaților săi, cu o durată de 7 luni, vizând înțelegerea și răspândirea cunoștințelor și a instrumentelor necesare pentru facilitarea unei mai bune înțelegeri și abordări a aspectelor legate de diversitate și incluziune. Printre subiectele aprofundate în cadrul modulului de training se numără gândirea stereotipică inconștientă, expresiile identității de gen, originea rasială și etnică, precum și conștientizarea sănătății mintale. Mai mult decât atât, a fost înființat grupul de resurse și suport pentru angajați: Place of Pride, format din rețele de angajați și susținători LGBTQ+.

„Una dintre valorile Skanska este „Grija pentru Viață”, căreia îi acordăm mereu importanța cuvenită, stând la baza tuturor activităților companiei. Pentru noi, „Grija pentru Viață” nu înseamnă doar dezvoltarea unor clădiri și birouri accesibile tuturor, ci crearea unor locuri de muncă și comunități în care fiecare dintre noi se simte apreciat, respectat și bine primit. Astfel, faptul că ne asigurăm că grupurile subreprezentate sau discriminate din punct de vedere istoric au o experiență cât mai bună, sau, în caz contrar, remedierea acestui aspect, nu înseamnă altceva decât că trăim, cu adevărat, aceste valori. De aceea, în mod firesc vom duce mai departe abordarea noastră actuală, continuând să dezvoltăm și alte noi inițiative în 2022” –  declară Karolina Radziszewska, Vicepreședinte Executiv Resurse Umane în cadrul diviziei de dezvoltare comercială a Skanska din CEE.

Activitățile și inițiativele companiei îndreptate în această direcție sunt recunoscute, de asemenea, la nivel global. De exemplu, anul trecut, acțiunile Skanska în domeniul egalității de gen au adus nominalizarea companiei pe locul 4 în topul Forbes „World’s Top Female Friendly Companies”, depășind alte aproape 300 de companii și brand-uri internaționale.

Skanska își continuă demersurile în domeniul Incluziunii și Diversității și în 2022

Anul trecut, rețeaua LGBTQ+ Place of Pride a fost recunoscută și votată la nivel intern, de angajații Skanska ai diviziilor comericale din Polonia, Republica Cehă, România și Ungaria, ca fiind cea mai bună inițiativă care susține una dintre valorile principale ale Skanska – „Be Better Together”, promovând o cultură incluzivă bazată pe corectitudine, încredere și respect unul față de celălalt. Acest lucru a reprezentat un semnal important pentru companie, arătând că angajații sunt doritori și pregătiți pentru a se implica mai mult în acest subiect. Astfel, Skanska a luat decizia de a duce aceste acțiuni la un nivel și mai înalt, sprijinind inițiativele angajaților săi și implementând și alte activități care să contribuie la crearea unui loc de muncă și mai incluziv.

Pentru început, Skanska efectuează un audit juridic în cele patru țări din Europa Centrală și de Est pentru a verifica și alinia politicile privind comunitatea LGBTQ+, asigurând egalitatea angajaților, indiferent de statutul juridic sau de modul în care sunt recunoscute legal relațiile sau filiația acestora. Mai mult, în 2022, Rețeaua LGBTQ+ Place of Pride co-găzduiește o serie de seminarii web educaționale de înaltă calitate, care se adresează atât angajaților Skanska cât și angajaților sau susținătorilor comunității LGBTQ+ din alte companii. Primul webinar din serie a abordat subiectul vizibilității persoanelor transsexuale. De semenea, divizia de dezvoltare comercială a Skanska va lua parte în mod activ și va sărbători Pride Month, pregătind activități special dedicate angajaților săi din regiunea Europei Centrale și de Est.

Divizia de dezvoltare comercială Skanska CEE

Divizia de dezvoltare comercială Skanska CEE este un lider în dezvoltarea de clădiri de birouri în Europa Centrală și de Est, operând în patru țări din regiune: România, Ungaria, Polonia și Republica Cehă. Cu ajutorul expertizei acumulate în cei 135 de ani de activitate și a abordării sale future-proof, Skanska remodelează felul în care oamenii trăiesc, muncesc și intreacționează. Alături de clienți, partneri și echipele sale de experți, compania creează soluții inovatoare și durabile care susțin un stil de viață sănătos pentru generațiile actuale și viitoare. Clădirile Skanska dețin certificările LEED, WELL Core & Shell și WELL Health-Safety Rating. În 2021, unitatea de afaceri pentru dezvoltare comercială Skanska din CEE a vândut clădiri de birouri în valoare de peste 362 de milioane EUR și a închiriat 55.137 mp de spații de birouri.

Skanska Romania

Divizia de dezvoltare comercială Skanska România este un dezvoltator de clădiri de birouri inovatoare, future-proof și sustenabile. Compania construiește spații accesibile, pline de viață, care prioritizează siguranța și starea de bine a angajaților. Proiectele Skanska dețin certificările LEED, WELL Core & Shell și WELL Health-Safety Rating, o confirmare a respectării principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior. Ca parte a Grupului Skanska, compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie din București, asigurând atât succesul cât și satisfacția clienților și investitorilor și aducând valoare comunităților locale.  

Urmărește Skanska pe LinkedIn: www.linkedin.com/company/skanska/

Mai multe detalii despre Skanska pe website-ul: www.skanska.com (Comunicat de presa – iunie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Comentarii