Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)
Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)
Cea mai bună zonă de locuit în București pentru cineva din middle class pare să fie între Piața Dorobanților și Piața Floreasca, și îndeosebi între Beller și Floreasca, unde sunt mulți copaci deja bătrâni. Nicio altă zonă din București nu are atâtea major social hubs la distanță de MERS PE JOS: 7 parcuri mari (Herăstrău, Bordei, Floreasca, Kiseleff, Verdi, Ponton Floreasca, Garibaldi) și vreo 6 mai mici. Chiar și la marele Parc al Circului ajungi pe jos în 15 minute.
60 dintre primele 200 cele mai bune restaurante din oraș sunt la mai puțin de 1.5 Km, deci tot pe jos de ajuns la ele, cafenelele de pe Beller, 2 hipermarkets (Kaufland și Carrefour), supermarkets și alte magazine deschise non-stop, 14 farmacii, dintre care 3 non-stop, Piața Floreasca (cea mai scumpă din România), Promenada Mall. La Atheneu, Nottara, Bulandra sau Metropolis în 30 de minute pe jos (sau tot atât cu mașina), la muzeele mari la fel, sau 45 până la Teatrul Național.
La cele mai bune grădinițe, școli și licee din București tot pe jos se poate ajunge – de la câteva minute până la Vianu, Monnet și Caragiale, la cel mult 30-40 până la Sava sau Spiru Haret. Sport și piscine la Sala Floreasca și la Club Floreasca, sau la altele mai exclusiviste și mai scumpe. Până și la Spitalul de Urgență tot pe jos ajungi, dacă nu te doare rău. Metrou la Charles de Gaulle, Piața Victoriei sau Ștefan cel Mare cam 15 minute.
Iar dacă vrei să cumperi droguri, dealerii de la Jean Monnet și de la Caragiale ajung la tine în 2-3 minute. De ce ar mai putea avea nevoie un bucureștean din middle class care locuiește aici, așadar, și nu ar găsi la o distanță rezonabil de mică de mers pe jos? Sau invers, din care alt loc al Bucureștiului ai atât de multe la îndemână? (George Butunoiu – septembrie 2023)
4 comentarii la “Cea mai bună zonă de locuit în București”
DanR
Deisgur, cantitativ sunt prezente ingrediente din tot spectrul activitatilor si nevoilor. Calitativ si la un pret raport calitate decent mai avem de gasit solutii. Strazi de legatura in ambele sensuri intre Calea Dorobanti si Calea Floreasca (mai ales cu noile sensuri unice) atunci cand vii dinspre Capitale/Piata Victoriei/Aviatorilor. Standarde in constructii respectate (cum ar fi omogenitatea estetica, regimul de inaltime si distanta intre cladiri) - strazile dintre Beller si Calea Floreasca (mai rau intre Calea Dorobanti si Calea Floreasca) sunt pline de crime arhitectonice iar ghiveciul stilistic si mostra de disolutie a autoritatii sculptata in beton si caramida Porotherm e departe de " eclectic". Nu voi vorbi de calitatea unora dintre strazi sau trotuare (ori lipsa lor). Putul lui Zamfir e un fel de test pentru o multitudne de fobii. Si sa nu uit - benzinarie si spalatorie auto decente (de ce nu si cu un grup de statii de incarcare pentru electrice), Chestia aia (e adevarat unica si foarte necesara) cu sigla Petrom de la Piata Dorobanti e foarte greu de suspectat ca respecta normele. Daca vine si un inlocuitor pentru Rue Du Pain, ar fi un bonus apreciabil. Rasunsul sintetic la intrebarea despre ce lipseste probabil ca ar fi celebrul: " Masura, domnule profesor, masura!"
Și mai bun de atat
Sunt unii care le au cam pe toate în jur, la cel mult 350 m, ajungi practic in 5 minute la Carrefour (magazin gen market), Mega Image, Kaufland, Lidl, Profi...și cu parc aproape cu cafenele pentru doritori...Ai făcut vreo Barista Home?!! 😁🤣🤣
Dragoteanu Dragos
Salut. Asta cu drogurile m-a uns la suflet!... Poti sa o introduci ca reper in alegerea unei proprietati. Informatiile tale sunt utile si pentru dealeri, nu numai pentru investitorii in real estate.
Radu S
Ai uitat de birourile de pe Banu Antonache, Floreasca si noile One unde la fel se merge pe jos. Probabil 50% din cafenelele de specialitate ale orasului sunt in cartier.