Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Ce nu poate face un dezvoltator, oricâți bani ar pune la bătaie

(septembrie 2023)

Un dezvoltator imobiliar vizionar și cu fonduri nelimitate, cu un arhitect de mare anvergură și extrem de talentat, pot face aproape orice, pot concepe proiecte spectaculoase, pot construi blocuri și ansambluri rezidențiale minunate, cu alei cu havuzuri printre lacuri artificiale și șase mii de leduri, dar nu vor putea face niciodată un singur lucru: să aibă copaci bătrâni! Or, adesea, câțiva astfel de copaci fac mai mult decât toată imaginația arhitectului și banii dezvoltatorului la un loc.

Știu toate cartierele comuniste ale Bucureștiului încă de pe vremea în care blocurile erau noi, și altele chiar cu schele pe ele. Dar acum toate, fără excepție, arată mai bine, chiar dacă blocurile s-au degradat, sunt murdare și miros a urină. Fiindcă toți copacii care erau puieți atunci, acum îs bătrâni, cu coroane mari, care se unesc de la unul la altul. Și au păsări în ei, iar de câteva ori am văzut chiar și veverițe.

Oare există vreo soluție ca aceste cartiere comuniste (Pajura, Titan, Baia de Arieș, Drumul Taberei, Floreasca și multe altele) să poată profita mai mult de comoara urbanistică pe care o au printre blocuri și la ferestre? Credeți că există ceva ce ar putea face vreun primar, guvernul sau vreun dezvoltator cu curaj în acest sens? (George Butunoiu – septembrie 2023)

Copaci batrani in Bucuresti - dezvoltator

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

1 comentariu la “Ce nu poate face un dezvoltator, oricâți bani ar pune la bătaie

  1. Marius Popescu

    Din acest punct de vedere, este vizibil faptul ca dezvoltarea imobiliara actuala nu tine cont de acest aspect aproape deloc.


Comentarii