Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Cartierele cu blocuri comuniste din centrul Bucureștiului și din zonele semi-centrale vor ajunge și ele în câțiva ani la statutul de „centru vechi”, apelativ onorant rezervat până acum doar zonelor cu case, vile și blocuri interbelice. Statut care ridică semnificativ valoarea imobiliară a proprietăților, așa cum se întâmplă aproape peste tot în lume.

Spațiile verzi mai largi decât cele dintre blocurile construite recent, dar mai ales copacii mari și maiestuoși, mulți ajunși deja la senectute, dau o liniște și un farmec acestor cartiere și cvartale la care cele noi nu vor ajunge decât după multe zeci de ani.

Mai mult, odată cu reabilitarea termică unele blocuri ajung să arate chiar rezonabil, iar un primar neticălos sau neprost ar putea face minuni urbanistice cu bani puțini în aceste zone, așa că va fi interesant de urmărit parcursul lor din diverse perspective – mai ales sociologică… (George Butunoiu – iunie 2023)

Mai jos câteva imagini dintr-un astfel de cvartal, cel dintre Ion Mihalache și Clucerului, cu primele blocuri construite în anii 60.

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Comentarii