Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Marketing

Disprețul față de clienți în real estate

George Butunoiu (iunie 2023)

Domeniul imobiliar are, de departe, cel mai primitiv și mai prost marketing dintre toate. Mai ales dacă raportăm și la valoarea investițiilor, a proiectelor și a sumelor vehiculate acolo. Avem specialiști de marketing de mare clasă în România, și nu de ieri, de azi, ci de zeci de ani. Formați la școala FMCG-ului, desigur, dar de acolo s-au răspândit în toate părțile. Mulți ar vrea și le-ar plăcea să facă marketing profesionist și sofisticat în domeniul imobiliar, dar nu prea-i cheamă nimeni. Aici, timp zeci de ani, marii investitori le-au cerut secretarelor sau câte vreunui om mai puțin ocupat de la sales să facă prezentările și IT-istului să facă site-ul. Neapărat cu un template gratuit, luat de pe Internet.

Lipsa de imaginație și de profesionalism în marketingul imobiliar, chiar și cel elementar, e teribilă. Până la One, Nordis, sau Urban Spaces, și Arqa de câteva luni, nu cred să fi existat multe branduri construite deliberat, asumat și sistematic. Și, mai ales, făcute de oameni de meserie. Cât despre site-urile de Internet, marea majoritate au fost și sunt în continuare pur și simplu o insultă la adresa clientului, a cititorului și a inteligenței colective. Vorba reclamei: Dacă mai văd o reclamă cu o strângere de mână mă urc pe casă!

Abia de curând au început dezvoltatorii din domeniul imobiliar să ia marketingul în serios și să-și facă și ei site-uri cât de cât civilizate și cu respect față de cititori. Sigur, lecția usturătoare pe care One le-a dat-o are un rol major în această repoziționare, și au început, încet-încet, de voie, de nevoie, împotriva voinței lor, în majoritatea cazurilor, să facă ceea ce trebuiau de mult să facă.

În curând vom lansa pe Property INDEX un top al site-urilor de Internet ale dezvoltatorilor imobiliari din rezidențial. Vom analiza cantitatea și calitatea informațiilor de pe fiecare site al principalilor dezvoltatori și vom face un clasament cu ele. Vor fi trase concluzii interesante de acolo, cu siguranță… (George Butunoiu – iunie 2023)

Marketing in imobiliare

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

1 comentariu la “Disprețul față de clienți în real estate

  1. Petru

    Asteptam indexul!


Comentarii