Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Piața imobiliară

De ce se lucrează la etajul 5 și la celelalte nu?

Property INDEX (iulie 2022)

Am vizitat multe blocuri de locuințe în construcție, în diverse faze, și am rămas șocat de cât de puțin se lucra la ele, cu cât de puțini muncitori. Șantiere imense, clădiri cu sute de apartamente în lucru, și abia dacă vedeam câțiva muncitori apatici. Dar infinit mai șocant a fost să văd la ce lucrau, adică operații fără nicio logică și utilitate în contextul dat, la momentul respectiv.

Ansamblu rezidențial cu trei blocuri foarte mari, cu câte 13 etaje, sute de apartamente. De primii muncitori am dat la etajul 5 al uneia dintre clădiri, cea din mijloc, nici cea mai avansată cu lucrările, la nivel de tencuieli, dar nici la cea din urmă, la care abia se închideau instalațiile. Erau doi, unul repara sau monta ceva la un WC, iar celălalt ștergea balustrada cu o cârpă!!! Într-un bloc în construcție, la gri, nici măcar la alb! De ce la etajul 5 și nu la oricare dintre celelalte etaje, de ce ștergea balustrada la apartamentul acela anume, dintre cele câteva sute de alte apartamente oricum în plin șantier, de cel la blocul din mijloc și nu la cel care avea măcar ceva tencuială, de ce exact la acel WC trebuia intervenit în acel moment, toate acestea au fost un mare mister pentru mine.

Mi-am făcut un prost obicei din a-i întreba pe rarii muncitori peste care dau pe câte un șantier la ce lucrează în acel moment. Sunt și eu inginer și înțeleg multe din ceea ce văd și din ce mi se spune. Și, cu câteva rare excepții, toți oamenii aceia par să lucreze fără niciun plan, fără nicio noimă, fără nicio logică, și evident că nici nu le pasă de asta, ei fac ce li se spună să facă, la etajul și la balustrada la care sunt trimiși. Atât tot. De ce credeți că se lucrează astfel în construcții la noi?

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

1 comentariu la “De ce se lucrează la etajul 5 și la celelalte nu?

  1. Geo

    Pentru ca acolo probabil vor fi cazați oamenii aduși din alte zone .


Comentarii