Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare - topul Property Index (rezidențial)

Acasa intr-un „Altfel de Bucuresti”

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Sub sloganul Alt fel de Bucuresti, conceptul Atria Urban Resort a pornit de la o idee ambitioasa, cea de a construi un cartier uniform si corect sistematizat, aerisit, care sa ofere locuitorilor o desprindere din densitatea si agitatia orasului fara a pleca din mediul capitalei, adresa postala ramanand, asadar, in Sectorul 1.

Atria Urban Resort propune un loc unde copacii se vor dezvolta armonios si pe inaltimi mari, astfel incat, in cativa ani, cladirile sa fie preluate de coroanele arborilor si aleile umbrite de frunzisul lor. Cum spune si Nicolas Triboi, peisagistul francez „ratacit” pe meleagurile Romaniei si indragostit de padurile noastre carpatine, proiectant peisagist al ansamblului:  „Nu venim cu niste tufe de tuia, ci cream un ecosistem prin jocuri topografice si folosind plante spontane si indigene.” La Atria ne-am propus sa crestem copaci si calitatea vietii!

Masterplan-ul care sta la baza complexului proiectului de urbanism a fost executat de catre JTP London, specialisti din Anglia, tara cu traditie in domeniul urbanismului. Domeniul amenajarii teritoriului, dezvoltarea sociala si comunitara si amenajarea peisagistica reprezinta o noutate pentru Romania, de aceea si decizia acestei colaborari.

Timp de cateva saptamani, echipa din Londra, alcatuita de arhitecti, proiectanti urbanisti, peisagisti, graficieni si ingineri au lucrat impreuna, consultand autoritatile locale, specialisti ai companiilor de stat si private de retele si utilitati si numerosi reprezentanti din mediul constructorilor, arhitecti si antreprenori locali, pentru a livra un proiect de urbanism gata aliniat la cerintele orasului. Eficacitatea si eficientizarea proiectului au fost puse pe primul loc, acestea fiind conditii esentiale de intrunit pentru acest Alt fel de Bucuresti.

Pe langa densitatea mai mica a blocurilor, acestea au un regim de inaltime preponderent P+4 cu lifturi, exceptand blocurile spre sosea care au regim de P+6 si spatii comerciale la parter. Din nou, altfel. Atria Urban Resort nu este, totusi, altfel de dragul de a fi altfel, ci pentru a conferi intimitate, confort si siguranta.

Este un cartier independent multi-fazat, conectat la utilitatile orasului care nu afecteaza infatisarea unor cartiere istorice, primele doua faze ale proiectului au fost finalizate si cuprind un numar de 558 apartamente si sase spatii comerciale la parterul blocurilor dinspre Soseaua Chitilei.

Acestea sunt valorile pe care se bazeaza proiectul ATRIA URBAN RESORT si acestea sunt atributele Atria Urban Resort, Alt fel de Bucuresti.

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Localizare proiect

Terenul destinat proiectului in suprafata de 90.000mp este localizat in Nord-Vestul Bucurestiului, in zona urbana Bucurestii Noi-Cartierul Straulesti Sud, pe Soseaua Chitila la numarul 242, cu acces facil catre Soseaua de Centura si spre centrul orasului, fiind necesare doar 15-30 minute pentru a ajunge la Piata Victoriei, depinzand de momentul zilei.

Statiile de metrou Straulesti Lac si Parcul Bazilescu pe linia M4 se afla la doar 2,8-3km, linia autobuzului si a microbuzului R422/R476 (cu o frecventa de 15min, aer conditionat, conditii bune)  opresc in fata complexului si merg spre Clabucet/1 Mai, linia autobuzului R469 opreste in fata complexului si merge la Terminalul Straulesti, iar autobuzul 112 opreste in dreptul Centrului Comercial Colosseum, la doar 700m.

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Informatii proiect

Pe terenul situat in Sos. Chitilei 242, societatea are in dezvoltare, in mai multe faze, proiectul rezidential constand in blocuri cu regim redus de inaltime (P+4, P+6), asftel:

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Coeficientii urbanistici care stau la baza dezvoltarii sunt prevazuti in Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) aprobat prin HCL 146/27.08.2015:

 • CUT 1.4%
 • POT: 40%
 • Regim de inaltime: P+4E/P+6E
 • Regim utilizare: rezidential si comercial

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Faza 1

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Constructia Fazei 1, constand in dezvoltarea a 160 de apartamente, a inceput in mai 2018 si s-a finalizat in octombrie 2019.

Date cu privire la dezvoltare:

 • Suprafata de teren: 12895 mp
 • Suprafata construita totala: 14,815 mp
 • Suprafata vandabila: 10,604 mp
 • Numar total de apartamente: 160
 • Venituri totale realizate: 12,700,000 EUR
 • Pret mediu vanzare: 1,230 Eur/mp util             

Date cu privire la executie:

 • Antreprenor constructie: Somet SA
 • Antreprenori drumuri, bransamente, spatii verzi etc: Acvatot SRL, Elmarom Grup SRL, Ideea Proiect GPS

Date cu privire la finantare: Banca finantatoare: Banca Transilvania

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Faza 2

Faza 2 a fost dezvoltata conform autorizatiei de constructie nr. 31436C4214/19.06.2019 privind construirea a 398 apartamente cu regim de inaltime P+4E, P+6E si spatii comerciale la parter, ANEXE, IMPREJMUIRE TEREN, UTILITATI SI RETELE EXTERIOARE, PISCINA, ORGANIZARE DE SANTIER, DRUM, PARCARI SI AMENAJARI EXTERIOARE”.

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Constructia Fazei 2 a inceput la finalul anului 2019 si s-a finalizat in octombrie 2021.

Date cu privire la dezvoltare:

 • Suprafata de teren: 27109 mp
 • Suprafata construita totala: 36,341 mp
 • Suprafata vandabila : 26,229 mp si apartamente 1369 mp spatii comerciale
 • Numar total de apartamente: 398
 • Spatii comerciale: spatii comerciale
 • Venituri totale: 37,000,000 EUR
 • Pret mediu vanzare apartamente: 1,450 Eur/mp util             

Date cu privire la executie:

 • Antreprenor constructie: Somet SA
 • Antreprenori drumuri, bransamente, spatii verzi etc: Hyatt Development SRL, Elmarom Grup SRL, City Garden Distribution SRL

Date cu privire la finantare:

 • Banca finantatoare: Garanti Bank
 • Emitere obligatiuni private in valoare de 3500000 EUR

In prezent, Faza este vanduta in proportie de 80% din suprafata vandabila.

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Faza 3

In cursul lunii iunie 2022 societatea a obtinut Autorizatia de Construire nr AC 186/18/C/ 20076_17 06 2022. In prezent, Faza 3 este in curs  de executie. Dezvoltarea Fazei 3 consta in construirea a 350 apartamente de 1-4 camere  intr-un  ansamblu de locuinte P+4 si P+6 cu anexe, utilitati, drumuri, parcari, amenajari exterioare, piscina, posturi de transformare.

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Date cu privire la dezvoltare:

 • Suprafata de teren: 22,834 mp
 • Suprafata construita totala: 32,587 mp
 • Suprafata vandabila: 24,225 mp
 • Numar total de apartamente: 350
 • Buget total costuri (inclusiv valoarea terenului, fara cost finantare): 30,638,775 EUR 
 • Venituri totale estimate: 38,099,875 EUR
 • Pret vanzare: 1,450 Eur/mp util (terase incluse)             

Stadiu avize si autorizatii:

 • Cerificat urbanism – obtinut
 • Avizele solicitate prin CU – obtinute
 • Autorizatie de construire – obtinuta
 • Faza 3 (continuare)

Date cu privire la executie:

 • Antreprenor constructie: Somet SA
 • Antreprenor pregatire teren in vederea construirii: Pro Fortuna Construct SRL
 • Antreprenori drumuri, bransamente, spatii verzi etc: in curs de selectie
 • Durata constructiei va fi de 20 luni de la data Ordinului incepere lucrari si se va realiza conform graficului de lucrari agreat cu antreprenorii

Solicitari cu privire la finantare:

 • Total buget (inclusiv valoare teren si soft cost): 30,638,775 Eur
 • Necesar finantare, inclusiv TVA: 17,300,000 EUR

Atria Urban Resort premii si aparitii in media

Cand a debutat Atria Urban Resort, conceptul de ”resort urban” in sine, in care dezvoltatorii si arhitectii complexului au pus accent pe dezvoltarea de spatii verzi si pe indicatorii urbanistici ponderati, parea pentru multi doar o promisiune.

Cand a prins contur, cand s-a ridicat prima faza si s-a vazut ca resortul urban chiar exista, a venit recunoasterea publica: cinci premii de referinta pentru industrie, in ultimii doi ani. Sunt cinci distinctii foarte diferite, dar care ne fac sa simtim ca toata munca depusa a fost in directia buna, ne fac sa fim mandri ca facem parte din acest proiect.

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Astfel, in mai putin de doi ani de la lansare, proiectul nostru a fost recompensat cu 2 distinctii extrem de relevante pentru echipa noastra: „Cea Mai Impresionanta Regenerare Urbana”, acordat de catre Imobiliare.ro si Clubul Profesionistilor in Imobiliare, si „Best Standard Residential Development”, primit din partea celor de la Construction and Investment Journal (CIJ).

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Anul 2022 ne-a adus alte trei premii. Complexul Atria a fost desemnat ”Proiectul rezidential Middle Market al anului 2021 in Romania”, de catre Imobiliare.ro. De ce? Pentru ca este un proiect calitativ, accesibil clasei mijlocii, romanilor care isi doresc o locuinta moderna, demna de secolul in care ne aflam si care beneficiaza si de spatii verzi si, ofera siguranta copiilor lor. Distinctia de ”Cel mai sustenabil proiect rezidential din Bucuresti”, de catre publicatia Club Antreprenor a venit si ea ca o completare, o recunoastere a viziunii unui antreprenor roman. Iar cea mai recenta distinctie am primit-o in iunie 2022, la Gala Romanian Property Awards, pentru ”Urban Regeneration Vision 2021”.

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Pentru a cladi Atria, s-au facut mii de drumuri, sute de intalniri cu furnizori, cu autoritati, cu clienti, s-au scris mii de pagini si s-au obtinut zeci de avize. Iar rezultatul este acela ca acum sute de oameni isi beau cafeaua dimineata acasa la Atria, sau privesc noaptea, pe fereastra, piscina luminata in albastru, atunci cand complexul este cufundat in liniste.

Iar aceasta este doar varianta scurta a povestii devenirii Atria.

Premiul „Cea Mai Impresionanta Regenerare Urbana”

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Clubul Profesionistilor in Imobiliare si Imobiliare.ro

Premiul  „Best Standard Residential Development”

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Construction and Investment Journal

Premiul ”Proiectul rezidential Middle Market al anului 2021 in Romania”

Primul premiu al anului 2022 a venit la Gala Imobiliare.ro, unde complexul Atria a fost desemnat ”Proiectul rezidential Middle Market al anului 2021 in Romania”. Aceasta recunoastere inseamna mult pentru noi si premii ca acesta, alaturi de cel pentru Regenerare Urbana de anul trecut demonstreaza aprecierea specialistilor in imobiliare pentru calitatea conceptului implementat, intr-un buget pentru clasa de mijloc. Echipa Atria construieste cu pasiune si profesionalism pentru familii si tineri, bunici si studenti, care cumpara cu mai multa incredere si primesc mai multi copaci, mai mult spatiu liber, mai multa lumina, mai multi metri patrati utili.

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

Premiul ”Cel mai sustenabil proiect rezidential din Bucuresti”

Publicatia Club Antreprenor ne-a oferit in acest an premiul ”Cel mai sustenabil proiect rezidential din Bucuresti” si putem spune ca il meritam din plin. Atria Urban Resort este un promotor al regenerarii urbane sanatoase a Bucurestiului pe termen lung. Complexul nostru este prima investitie imobiliara care propune o regenerare urbana corecta si de succes pentru ca imbogateste zona, nu agreseaza, infrumuseteaza si aduce valoare sectorului, integrand valorile zonei. Atria Urban Resort este un proiect care creste valoarea zonei nu doar datorita arhitecturii, ci si datorita calitatii oamenilor pe care ii aduce sectorului 1 al Capitalei, persoane tinere si adulte, cu educatie si venituri peste medie, interesate sa traiasca in deplina comuniune cu natura.

Premiul ”Urban Regeneration Vision 2021”

Ansamblul Rezidental Atria Urban Resort - Property INDEX

La Gala Romanian Property Awards, Atria Urban Resort a fost premiat pentru ”Urban Regeneration Vision 2021”. Hotararea de a investi atat de mult in proiectele peisagistice la Atria se bazeaza pe certitudinea ca proprietatile inconjurate de arbori, acolo unde cladirile se contopesc cu o canopie bogata, dau un randament mai bun, transformandu-se in castig pentru rezidenti si calitatea vietilor lor. Spatiile verzi si infrastructura necesara unui proiect cu acces controlat, o comunitate imprejmuita, au un impact major asupra investitiei si asupra valorii de revanzare, ridicand aceasta valoare an de an. Succesul proiectului nu este o intamplare, este rezultatul eforturilor noastre constante de a oferi cea mai buna calitate la cele mai bune preturi.

Stiri si comunicate de presa publicate despre Ansamblul Atria Urban Resort.

AGERPRES „Atria Urban Resort lanseaza constructia Fazei a III-a, cu cele mai ”eco-friendly” cladiri din complex”
ECONOMICA .net „Cityring Development si Evergent Investments incep a treia faza din proiectul Atria Urban Resort, in valoare de 40 de milioane de euro”
BURSA „Atria Urban Resort – un proiect pentru Bucuresti cu ingrediente internationale”
INVESTING in PROPERTY Liria Themo, Marketing Manager Atria Urban Resort: ”Ne adresam clasei de mijloc, celor care sunt atenti la ce primesc in schimbul unui credit de la banca”
PROFIT.RO Atria Urban Resort, model de regenerare urbana sustenabila pentru Bucuresti
CPI Femei de succes in Imobiliare: La 29 de ani a construit prima casa, la 49 lucreaza la unul dintre cele mai mari ansambluri rezidentiale din nord-vestul Bucurestiului
THE TRENDS Cinci puncte forte pentru a alege sa locuiesti in Atria Urban Resort
ZIARUL FINANCIAR Liria Themo, Marketing&Community Manager, Atria Urban Resort: Ne gandim sa amenajam pe malul Lacului Straulesti o zona de entertainment si food, integrata in proiect
INVESTING in PROPERTY Liria Themo, Marketing&Community Manager, Atria Urban Resort: Ne gandim sa amenajam pe malul Lacului Straulesti o zona de entertainment si food, integrata in proiect
ZIARUL FINANCIAR Investiti in Romania! Fratii Lepadatu si fostul SIF Moldova merg inainte cu Atria Urban Resort, proiect de 100 mil. euro cu aproape 1.400 de apartamente: au vandut 50% din faza a doua si pregatesc urmatoarea lansare
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Comentarii